top of page

Tips till nyblivna pappor!

Uppdaterat: 6 aug. 2019

"Undersökningar har visat att ditt stöd är ovärderligt när det är uppförsbacke."🤱Du som är nybliven pappa eller medförälder spelar en viktig roll när det gäller amningen. Hjälp och stöd är nämligen en förutsättning för att den ska fungera.

Det kan hända att du säger till dig själv att din tid nog ska komma senare, när barnet har blivit lite äldre och kommit förbi amningsstadiet. Du tror kanske att det bara är din partner som betyder något just nu, eftersom det är hon som har maten. Men det är inte sant.

Tro det eller ej, men du kan vara nyckeln till att få amningen att fungera. Din partner behöver stöd och uppmuntran. Det kan ta tid att få amningen att fungera. Din partner ska vänja sig vid att vara mamma - vilket involverar en hel del hormonförändringar - och dessutom leverera mat 24 timmar per dygn. Och ditt barn ska lära sig att suga och få i sig rätt mängd mjölk. Allt detta måste få ta lite tid.

Under den fasen har din partner behov av all hjälp hon kan få. Hon och barnet behöver lugn och ro i soffan eller i sängen och amma så mycket barnet vill och behöver. Bjud gärna något att dricka under amningsstunden.🍹 Alla ammande mammor behöver dricka mer än vanligt, eftersom mjölkproduktionen kräver en massa vätska. Av någon anledning är det lätt att komma på hur törstig man själv är när barnet väl ligger där och klunkar i sig.

I början kan det vara jobbigt och ovant, till exempel med bröstvårtor som blir ömma och såriga av barnets intensiva sugande på brösten. Undersökningar har visat att ditt stöd är ovärderligt när det är uppförsbacke.🤱


154 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page